Milk production in dairy cows supplemented with herbal choline and methionine

Producción de leche en vacas suplementadas con colina y metionina herbales




Héctor Aarón Lee-RangelORCID-iconhttps://orcid.org/0000-0001-6146-5790






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Abstract

The objective of this study was to evaluate the supplementation of herbal choline and methionine to dairy cows on milk production and milk composition changes during 60 days of lactation and to identify the volatile compounds of the herbal methionine and choline. Fourteen compounds were identified herbal methionine and fifteen in herbal choline including aromatic, alcohols, aldehydes, phenolyc, some with nutraceutical properties. Twenty- ultiparous Holstein cows (body condition score, BCS = 3.1 ± 0.15; mean ± SE) were fed a basal diet (16.3% CP, 1.6% DP and 1.71. Mcal/kg ME). Seven days after calving, cows were randomly assigned to treatments, which consisted of control basal diet or an oral dose of herbal choline (15 g/d) plus herbal methionine (10 g/d). The experiment lasted 60 days with measurements of milk production and composition every 7 days. Supplementation with herbal choline plus herbal methionine improved (P <0.05) milk production (32.96 vs. 34.03 kg/d) and 4% FCM (28.23 vs. 29.91 kg/d), protein content decrease (P <0.05) on supplementes cows (29.9 vs. 31.7 g/kg) but did not modify its composition (fat, lactose, total solids and non-fatty solids). Milk production can be improved by supplementing cows with the evaluated herbal sources of choline and methionine.

Keywords: volatile compounds • herbal • dairy production • choline • methionine


Resumen

El objetivo de este experimento fue evaluar la suplementación con metionina y colina herbales en ganado lechero sobre la producción, cambios en composición de leche durante 60 días de lactancia, e identificar los compuestos fitoquímicos volátiles en metionina y colina herbales. Se identificaron 14 compuestos para metionina y quince para colina herbales entre los que se incluyen aromáticos, alcoholes, aldehídos, fenoles, algunos con propiedades nutracéuticas. Se usaron 20 vacas multíparas raza Holstein (condición corporal CC=3.1 ± 0.15) alimentadas con una dieta basal (16.3% PC, 6% RDP y 2.08 Mcal/kg EM). Siete días después del parto fueron asignadas a uno de los tratamientos que consistían en dieta testigo y la dieta testigo con dosis oral de colina (15 g/d) más metionina (10 g/d) herbales. El experimento tuvo una duración de 60 días, se registró la producción de leche y se caracterizó su composición. La suplementación de colina herbal con metionina herbal mejoró la producción (P<0.05) de leche (32.96 vs. 34.03 kg/d) y 4% FCM (28.23 vs. 29.91 kg/d), el contenido de proteína disminuyó (P<0.05) (29.9 vs. 31.7 g/kg) pero no afectó la composición. Se mejora la producción de leche al suplementar vacas con fuentes naturales de colina y metionina.

Palabras clave: compuestos volátiles • herbal • producción de leche • colina • metionina
 
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